Minecraft.hu szerver - Hogyan tovább? Koponya blogjából

Kedves Játékostársaim!

Mint ahogy azt sokan észrevettétek és panaszoltátok, a Minecraft.hu játékszervere most ismét félgőzzel fut. Szervereinket hosszú ideje már - az anyagi lehetőségeink miatt - reklámért cserébe játékhosztok támogatták, azonban ezekkel a magyar szolgáltatókkal gyakran felmerültek problémák. Nem volt elégséges a szolgáltatás minősége, megszűnt a szolgáltató vagy más jellegű ütközések történtek. Emiatt történt az a rengeteg költözés, a sok leállás és az egyéb gondok. Azonban szeretnénk ennek véget vetni, immáron végleg. Ennek érdekében összeült a szerver vezetősége.

Azt az elején tisztázzuk, hogy a mi célunk egy olyan magyar Minecraft közösséget összefogni, ahonnan lehetőségeinkhez mérten kiszűrjük a vérpistikéket, a trollokat és más kellemetlen alakokat. Élvezni akarjuk a játékot és szeretnénk erre megadni másoknak is a lehetőséget. Rengeteg időt fordított a csapat abba, hogy egy kiváló konfiggal egy remek szervert létrehozzunk. Hogy a munkánk gyümölcse ne vesszen kárba, egy kiváló minőségű, fizetős szerverre költözünk. Azonban ugyebár ennek vannak anyagi vonzatai. Mivel korábban már voltak megkeresések felénk, hogy szívesen támogatnátok a szervert anyagilag ezért a már említett megbeszélésen több ötlet is felmerült, azonban mi adunk a Ti véleményeitekre is, ezért most hozzátok fordulunk.

Nézzük a lehetőségeket:
1. Természetesen mi átvállalnánk a szerver költségeinek egy nagyobb hányadát. A maradék részt PayPal-on, vagy átutalással elküldhető támogatásból fizetnénk ki. Ezzel az lehet a probléma, hogy nem biztos hogy összegyűlik a szükséges kiegészítő pénzmennyiség és nem is tartjuk ezt túl igazságosnak sem. Illetve problémaként merült fel az is, hogy nem szeretnénk a javainkat olyanok szórakozására költeni, akik csupán rombolni szeretnének a szerveren. Kell egy módszer az ilyen emberek kiszűrésére.

2. SMS támogatás - Aki szeretne játszani a szerveren egy minimális támogatást adjon. Első körben úgy gondoltuk, hogy 160, 250 vagy 400 forintos sms elküldésével 1 hónapig játszhatsz a szerveren és azok a játékosok akik 2-3 hónap után is megbízhatónak tűnnek, mentesülnek a fizetés alól. Ezáltal egy olyan közösség jönne létre, amely szinte tökéletes lenne. Mindenki a játék szeretetéért lenne a szerveren. Úgy gondoljuk, hogy jelenleg van olyan 40-50 játékos országunkban, akik segítségével ezt kivitelezni lehet.


Természetesen vevők vagyunk a Te ötletedre is. Ezeket megnézzük, átbeszéljük és meglátjuk mi lesz. Addig is, a szervert már megrendeltük, hogy minél hamarabb csatasorba állíthassuk a dühödten várakozó játékosok előtt. :)

Tisztelettel: hatasu,
minecraft.hu tulajdonos

DAv7 Nov. 6 '12
Részemről a második opció teljesen elfogadhatónak bizonyult. Én hajlandó vagyok, leszek is kifizetni akár 160, akár 400Ft-ot is, annak érdekében, hogy játszhassak, mert tényleg nagyon jó a társaság, minden(általában minden) tag és staff-emberke is nagyon kedves és segítőkész. Ha tényleg működne ez az opció így, akkor én mindenképp élnék vele! (megjegyzem ez lenne az első játék, amiért hajlandó lennék pénzt kiadni :) )
andriii25 Nov. 6 '12
Szerintem a második módszer elfogadható, de látom, hogy viszonylag sok a permanens ban és látom előre a sok 9 éves gyereket, ahogy írogatja: engehr3ietek viszah62 a szern3eh3re!!!!!
otosz Nov. 6 '12
Szerintem az lenne a legjobb, ha megint "online" lenne a szerver.(akik nem értenék: csak premium minecraft account-tal lehessen felmenni a szerverre) Nem lenne sok troll, kevés lenne a 10 éves, nem kéne külön kliens.
otosz Nov. 6 '12
MumbAbba, szerintem senki se szeretne a minecraft.hu-ból egy mestermc 2-t! Ha nem is lesz "online" a szerver legalább maradjanak meg a régi értékei.
Koponya Nov. 6 '12
Valóban nem szeretnénk azt hogy csak azért mert valaki megteheti, jogokat tudjon vásárolni magának. Rontja mások játékélményét.
Derek Nov. 6 '12
Én benne vagyok, ha nem lennének trollok, vagy csak simán rongálok, 10 évesek, akkor esküszöm ez lenne a legjobb szerver ! Nagyon jó itt játszani, ha jó a társaság, én is simán beküldenék havonta pár százat!! Ha ezt sok ember megteszi, egy olyan jó szervert lehetne csinálni, meg a szervergép is olyan jó lenne, hogy kb megszólalna...Ugyan már nem hal bele senki:D
Derek Nov. 6 '12
És + ha a szervergép is nem is ratyi lenne, hanem valami jóféle, akkor gondolom jutna hely a levédős pluginoknak is!!
MumbAbba Nov. 6 '12
Otosz a Te ötleted jobban tetszik mégpedig a prémium. Mellékesen ne legyen belőle MesterMC se.Egyszer felmentem rá és el nem hiszitek. 100-an voltak laggolt az egész. És ott NEM LEHET ELIGAZODNI! Halálkomolyan mondom! Akkor én otosz ötlete mellett pártolok :)
Koponya Nov. 6 '12
Az a baj, hogy attól hogy online lesz a szerver, nem lesz több pénz a fenntartásra. De megfontoljuk ennek a lehetőségét is.
andriii25 Nov. 6 '12
Nos én otosz ötletét a 2-es opció összevont változatát ajánlanám.
hjhun1 Nov. 6 '12
szerintem ha mindenki eredetis lenne akkor elég lenne 1 olcsóbb szervergép és szolgáltató mert akkor nem lenének anyian vagy akkor kevesebb lenne a fizetendő pénz
otosz Nov. 6 '12
Vagy, akár lehetne egy olyan világ ahova csak prémiumosok mehetnének.(lehet nehéz lenbe a kivitelezés). Ez még azért lenne jó, mert a tört játékosokat ez is inspirálná, hogy vegyék meg a minecraft-ot. (A prémiumosok áttudnának menni a tört világba is). Ha már választani kell a 2. opciót választom (ezzel a plusz dolgokkal amiket írtam). A támogatás rendszer meg lehetne olyan mint az MCSG szervereké. A jogosultságokban nekik annyival lenne több, hogy van kb plussz 5 slot nekik fentartva ha tele a szerver és lenne joguk átmenni a "prémium világba".
Cicasajt Nov. 6 '12
remélem így kapnának 2. esélyt a kibannolt játékosok :)
erfet Nov. 6 '12
az tudjon játszani aki megvette a játékot ennyi! az minek fizessen mégegyszer? ja hogy van eredeti magyar szerver? -az már nem tetszik és unalmas.
Koponya Nov. 6 '12
Esetleg ahogy itt már mondták, a 2.es és egy eredetis szerver keveréke...
Csak épp én úgy képzelem el, hogy a 2-es ponthoz képest, aki eredetis, az fizetés nélkül is tud játszani. (hiszen már fizetett a játékért)
Ghostreborn Nov. 6 '12
szerintem 2. opció lenne a legjobb.
Cicasajt Nov. 6 '12
de aki fizetett a játékért az nem a szervernek fizetett, azért kéne újra fizetni....
otosz Nov. 6 '12
Erfet én is arra gondoltam, csak aki még támogatja a szervert (tört játékos), az is átmehetne az prémiumosok világába. ( a prémiusok, persze ingyen mehetnének a prémium világba) :):):)
KiseF Nov. 6 '12
Ha jól olvasam, a 2. opcióval az lenne a probléma, hogy 3 hónapig fizetünk csak. Akkor az utána következő pénzek hogy folynának be? Egy kevéske összeget mindenki kitudna fizetni ameddig játszik, akár fél évre is. Ill SMS felett kellene, fix helyre, bármilyen bankból átutalás. 1 bizonyos személynek pl.
Ghostreborn Nov. 6 '12
otosznak a mapos ötlete áthídaló ötlet lenne mert így a törtösök is játszhatnának de a prémiumosoknak is lenne valami + ,végülis jogosan jár nekik mert ők megvettéka játékot.Bár nemhiszem hogy valaki csak azért megakarná venni a játékot :D de nagyon tetszik az ötlet .
Dinnye15 Nov. 6 '12
A 2. jobban hangzik, 250 Ft szerintem bőven megérné. Otosz ötlete is tetszik:D
Lezuzius Nov. 6 '12
A PayPal accountomon maradt egy kis pénz, úgyse tudnék mit kezdeni vele, azt szívesen átutalnám a szerver javára.
Lezuzius Nov. 6 '12
Azt el is felejtettem mondani, hogy mindez szép és jó. Lehessen támogatni a szervert, de mi lenne azokkal a játékosokkal, akik megbízhatóak és hónapok óta játszanak a szerveren, de sajnos nem tudnak egy forintot sem fizetni mert nem engedhetik meg maguknak egyenlőre?
bbalu92 Nov. 6 '12
Na szóval. Mindenképpen a kettes lehetőség. Szűrés is történne, mert aki csak rombolni jön fel, az nem fizet érte 140Ft-ot se. Aki meg fizet, nem cseszi el a pénzét amiatt...

DE... Aki hajlandó ilyen formában támogatni a szervert, azt kérem szépen... Ismerjük már meg, figyeljünk rá és miegymás... Végülis nem csak magáért játszik az ember, arra ott lenne az egyjátékos mód...

Végül: Dav7-vel egyetértve, én se fizettem még soha semmilyen játékért, ingyenes szervereken voltam még csak, de ezért a szerverért hajlandó lennék "áldozni", ráadásul nem csak 140 Ft-ot... Nekem többet ér, hiába hogy nem vagyok én se saroktól nyakig kitömve bankjegyekkel...

Ajánlom ezt átgondolni, mint játékosoknak, mind staffoknak :) Ez mind a közös játékért :)
Üdvözlettel: bbalu92 (alias Baluka) :D
Harcos Nov. 6 '12
Lezuzius 2. postjában igazság! .)
Zick Nov. 7 '12
Sziasztok! Szerintem is a 2. opció lenne a megbízhatóbb! Akit nem érdekel mert csak rombolni járna fel az most nem fog ki adni ennyi pénzt sem! Inkább átmegy más szerverekre (sajnos) trollkodni, de szerintem ez már annak a szerver vezetőinek a problémája lesz! :) Minden esetre szavazás keretében igen csak a 2. !!! Balunak pedig igaza van! Az akit érdekel hosszú távon biztos hogy ha módjában áll a 140-250 ft vagy amennyi lesz sms összeg amellet is ha tud támogat majd olyan szervert ahol oda figyelnek rá, közös érdekünk a jó közösség és a jó szerver működése, szerintem ez az ötlet beválhat :) de még ha rendszeres állandó 250ft-os havi díjat kéne fizetni sem lenne szerintem megerőltető sok embernek, jó a mai árakhoz képest de, 250ft tényleg nem pénz még ma sem szerintem! Nem vagyok énsem eleresztve, de ennyit meg érne nekem is hogy egy jó közösség és szerver tagja lehessek!!!
predáto Nov. 8 '12
jo lessz
Murus Nov. 8 '12
otosz ötlete szerintem teljesen értelmetlen, az eredeti játék megvételére már nincs szükség. Nem tudom a részleteket, de tulajdonképp van egy tört kliens amivel nincs szükség semmilyen külső segítségre. Gondolj bele ha annyi pénzt amennyit a külföldi cégnek adnának az eredeti megvételével, a Magyar közösségnek küldenének. Szerinted mennyit fejlődne a szerver?
64 játékos esetén ez 384 000 Ft, és ebből a mi Ownereink, Adminjaink semmit se látnának akkor meg minek megvenni az eredetit, ha játszhatunk olcsóbban... mindazonáltal segítenénk a saját Magyar szerverünket.
Puttony Nov. 9 '12
2. Otlet +1!
egy smst mindenki kibir hogy jol erezze mafat egy honapig. Van benne nemi szuro lehetoseg is. Nekem meger akar 300ft-ot is hogy egy jol osszerakott szerveren, jo tarsasagban ertelmes, segitokesz staff mellett legozzak. Szerintem ne legyen extra dolgai a fizetos embereknek! Nekem semmi bajom avval ha fizetni kell a havi tagsagert. Evvel az oszeggel biztositani lehet hogy JO szerver duborogjon szakadatlanul, sot tovabbmenve az sem izgat ha az ownerek kapnak belole egy x osszeget. Nem keves energiat es szabadidot aldoztak eddig is hogy ingyen nyomhassuk! Ezt fel lehet fogni egyfajta koszonomnek is! En igy latom. Off :)
Morfologus Nov. 9 '12
Most ,hogy el lett döntve ,hogy a 2. lehetőség lesz esetleg kaphatnánk információt a részletekről?
Puttony Nov. 9 '12
Jah h mar el lett dontve :D
De veszettul informalt vagyok :D
Morfologus Nov. 9 '12
Én a hozzászólások alapján úgy vélem ,hogy igen.
Sorler Nov. 9 '12
Nem hiszem, hogy kizárólag az itt jelenlévők kommentjei alapján már el is lenne döntve.
pcroland Nov. 10 '12
Lehet, hogy páran fizetnének, de egy új játékos nem fog fizetni, hogy egy számára még ismeretlen szerverre felmehessen.
rlacko Nov. 18 '12
Szerintem a 2. a jó mert hát egyszer valaki számítógépezik,laptopozik akkor biztos van annyi pénze hogy néhány hónapig 250 ft-ot fizessen.(főleg hogy sms-el lehet mert hát kinek nincsen telefonja?)
bela333 Jan. 1 '13
otosz eredetis dolog ötletéhez a 10 évesekkel kapcsolatban egy kivétel van...én(eredetim van, bár nem biztos hogy csak nekem)
Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz